Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Ambulans Çeşitleri Nelerdir?

Ambulans Çeşitleri Nelerdir?

Hasta Nakil Ambulansları içinde stabilize edilmiş olan bir hastanın güvenli olarak taşınması için yeterli olan tüm tıbbi cihazlara sahip ve bir sağlık personelinin hastaya eşlik ettiği ambulans tipidir. Hasta nakil ambulansları mavi şeritli ambulanslardan oluşmaktadır.

Acil yardım ambulansları temel olarak monitör, defibrilatör, Transport ventilatör, Pulse oksimetre ,infüzyon pompası, tüm acil müdahalede kullanılan malzeme ve ilaçlar gibi daha çok yoğun bakıma uygun tıbbi donanımları bulunan ambulanslardır. Acil yardım ambulansları kırmızı şeritli araçlardan oluşmaktadır.

Sabit Nokta Ambulansları toplantı, organizasyon, maç ve benzeri durumlarda yüksek sayı kişilere hitap eden faaliyetlerde olası bir sağlık durumuna karşın önlem amaçlı bekleme hizmetidir. Sabit nokta ambulansları hasta nakil ambulanslarından, acil yardım ambulanslarından veya yoğun bakım ambulanslarından biri olabilir.

Hava ambulansları uçak veya helikopter ile sağlanan bir hizmettir. Hava ambulansı ile transfer gerçekleştirilmesi için doktorun kesinlikle uçabilir raporu vermesi gerekmektedir. Hava ambulanslarından helikopter ile transfer seçildiğinde bu sadece gündüz gerçekleştirilebilir çünkü helikopterlerin uçaklar gibi gece yol olması güvenli değildir.  Hava ambulansı ile cenaze ve organ nakli, hasta transferi gerçekleştirilebilir. Bunun dışında medikal eskortluk denen tarifeli havayolu uçuşu ile hasta taşıma hizmeti de bir çok firma tarafından verilmektedir.

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Facebook
Instagram