Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Özel Ambulans Servisleri için Dikkat Edilecek Hususlar!

Özel Ambulans Servisleri için Dikkat Edilecek Hususlar!

Belgelerinizi tamamladınız, özel ambulans firmanızı kurdunuz veya zaten kurulu özel ambulans servisiniz var fakat detayları ve kuralları tekrar hatırlayıp kurallara uygun mu gidiyorsunuz kontrol etmek istiyorsunuz. Bu yazımızda özel ambulanslar için dikkat edilecek hususlar size madde madde sunulmuştur.

  • Size daha önce sağlanan kaynaklarda belirtildiğine uygun şekilde Özel ambulansların ve acil sağlık araçlarının üzerinde yer alan yazı ve işaretleri yerleştirmelisiniz. Haricen ekleme yapmamalısınız.
  • Bildiğiniz üzere bir özel ambulans servisi kurulması için en az iki adet kara ambulansı ve ekibi bulundurmak zorundasınız. Özel ambulans sayınız beşin üzerine çıktığında ise özel ambulanslarınızdan birinin servis dışı kaldığı durumlarda kullanılmak üzere her beş özel ambulans için bir tane olmak üzere yedek ambulans bulundurmalısınız. Fakat bu yedek ambulanslar için ayrıca personel bulundurmanız gerekmiyor. Bu maddede dikkat edilecek en önemli ise yedek ambulansınızı kullanmak istediğinizde hangi ambulansın yerine ve kaç gün süreyle kullanacağınızı en geç bir gün önce müdürlüğe bildirmek durumundasınız.
  • Özel ambulansların ve acil sağlık araçlarınızın öncelikle trafik tescili yaptırmalısınız. Ardından araçlara müdürlükçe uygunluk belgesi düzenlemelisiniz.
  • Aracın tescilini yaptırdıktan sonra Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şubesinden Ambulans Uygunluk Belgesi almak için aşağıdaki gerekli belgelerle başvuru yapılır:

Özel Ambulans Servisi Kurmak için Nereden Başlanmalı yazımız için tıklayabilirsiniz.

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Facebook
Instagram