Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Özel Ambulansların Özellikleri Nelerdir?

Özel Ambulansların Özellikleri Nelerdir?

Öncelikle özel ambulansların Sağlık Bakanlığı ruhsatıyla ve denetiminde hizmet verdiğini unutmamak gerekir. Tüm şartlarıyla özel ambulanslar normal ambulanslarla aynı yükümlülüklere sahiptir.

Özel ambulans tipine göre değişmekle birlikte içerisinde en az 1 sağlık personeli ve 1 özel eğitimli sürücü olması gerekmektedir. Hastanın yataktan yatağa transfer süreci en üst standartlarda sağlanması gerekmektedir.

Araçların bakanlık tarafından belirlendiği tüm gerekli ekipmanlara sahip olması gerekmektedir. Karayolu Trafik Kanununa uygun olması gereken araçlar için 5 yaşından daha eski bir modelse ruhsat verilmemektedir. Ruhsat almış araçlarınsa 2 yılda bir teknik ve tıbbi araç gereç muayenelerini yaptırılmaktadır. Aracın siren cihazıyla ön ve arka kısmında mavi renkteki tepe lambası bulunmak zorundadır. Ambulanslarda araç telsizi ve personel el telsizi de standart olarak bulunur.

Özel ambulanslar, hasta kabininin hastanın rahat edeceği şekilde bir uzunluk, genişlik ve yükseklik standartlarına sahip olmalıdır. Aracın transfer sürecinde hastaya müdahale edebilecek şekilde mobil bir hastane gibi olması gerekir.

Özel Ambulans Nedir? yazımız için tıklayınız.

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Facebook
Instagram