Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Özel Ambulansların Ücretleri Nelere Göre Belirlenir?

Özel Ambulansların Ücretleri Nelere Göre Belirlenir?

Özel ambulanslar tamamen Sağlık Bakanlığı denetimine tabi oldukları ve düzenli olarak özel muayene ve testlerden geçtiklerin için ücret politikaları da yine Bakanlık denetimindedir.

Özel ambulansların ücretleri Bakanlıktan tarafından belirlenen fiyatları belli standartlara ve özel ambulansın türüne göre değişiklik göstermektedir. Özel ambulanslar temelde üçe ayrılmaktadır: hasta nakil, yoğun bakım ve acil yardım ambulansları. Her ambulans türünün kendine özgü içerikleri, gereklilikleri ve standartları bulunmaktadır. Hastanın durumuna ve talebine göre hangisiyle hizmet verileceği değişmektedir.

Özel ambulansların türüne göre değişiklilik gösteren fiyat politikasına bazı farklı içeriklerde dahil edilmektedir. Bunlardan ilki hastanın hangi iki nokta arası transferi sağlanacağı ve bu mesafenin kaç km olduğudur. Bu noktada şehir içinde ve şehir dışında ayrıca hesaplanan kilometre başı belirlenmiş fiyata göre hizmetin ücretine yansımaktadır. Bunun yanında taksilerde olduğu gibi ambulanslarda belli bir açılış ücreti toplam ücrete yansıtılmaktadır.

Özel ambulanslarda göz ardı edilen ve hizmet verilecek mesafe ve ambulans tipinden farklı olarak toplam ücrete yansıyan bir diğer ücrette hastanın durumuna göre kullanılacak ekipmanlardır. Özel ambulanslarda normal ambulanslar gibi transferi sağlanan hastanın sağlığından sorumludur. Bu sorumlulukları gereği hastanın transferi sırasında ihtiyaç duyulabilecek ve sağlığını korumak için mecburi kullanılması gerekebilecek pansuman, enjeksiyon, damar yolu açımı ve serum takılması, vb. gibi unsurlar fiyata sonrasında yansıyabilir.

Özel ambulansların denetimi Bakanlık tarafından yapılırken yukarıdaki ücretlerin belirlenmesi ise il sağlık müdürlükleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple özel ambulansların ücretleri ilden ile fark gösterebilmektedir.

Özel Ambulans Nedir? yazımız için tıklayınız.

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Facebook
Instagram