Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Takviyeler

Bağışıklık Sistemini Güçlendirici Takviyeler

Bugünlerde hem Dünya’da hem de Türkiye’de gündemden düşmeyen Koronavirüs hemen hemen herkesin gündeminde önemli bir yere sahip. Böylesine önemli bir konu sağlık ile alakalı olunca bağışıklık sisteminden bahsetmemek de mümkün olmaz. Bağışıklık Sistemi Ne İşe Yarar? Bağışık sistemimizi nasıl güçlendiririz? Hangi gıdaları tüketmeliyiz? Gibi konulardan bahsedeceğiz.

Birçok kişi bağışıklık sistemini güçlendirmek çeşitli yöntemler deniyor. Akla ilk gelen yöntemler limon, bergamot, portakal gibi bitkilerin kabuklarını kaynatıp tüketmek ve yöntem yararlı olarak kabul edilir.

Bağışıklık sisteminin ne işe yaradığına da kısaca değinmekte fayda var. Bağışıklık sistemi; temel olarak vücudumuza giren istenmeyen virüs, bakteri gibi mikroorganizmaları bize zarar vermeden ölmesini sağlar ve bu mikroorganizmaların zararlı etkilerden korur ve ek olarak çeşitli mutasyonlar geçirerek zararlı, kanser öncülü hücreleri de yok eder.

Bağışıklık Sistemi Güçlenmesi için birçok yöntem var, aslında bağışıklık sistemin güçlenmesi temelinde sağlıklı bir yaşam tarzından geçiyor. Sağlıklı yaşam denince aklımıza neler geliyor bir inceleyelim.

  • Düzenli Egzersiz yapmak, akla ilk gelen sağlıklı yaşam şartlarından biri de yaşınıza, kapasitenize, yatkınlığınıza göre birçok spor yapabilirsiniz. Araştırmalar gösteriyor ki, düzenli spor yapmanın enfeksiyon riskini azaltması, tansiyon ve diyabet hastalarında hastalığın kontrolünü sağlaması, kalp ve damar hastalığı riskini azaltması gibi birçok fayda içermektedir.
  • Kilo kontrolü yapmak, düzenli egzersiz yapmak ile beraber ilerleyeni bir süreç, Yaşınıza, boyunuza, cinsiyetinize göre uygun kiloda olmak sağlam bir bağışıklık sistemin temel taşlarındandır.
  • Alkol kullanımını sınırlandırmak, yüksek miktarda tüketilen alkol bağışıklık sisteminin düzenini olumsuz etkiler. Alkol tüketiminde belirli sınırda kalmak iyi olacaktır.
  • Sigara tüketimini bırakmak, sigara içerisinde birçok kimyasal bulunmaktadır ve birçok sağlık problemine de sebep olmaktadır. Sigara dumanının solunum yolunu olumsuz etkilediği bilimsel bir gerçek.
  • Yeterli ve kaliteli uyku, olgun bireylerin 7 saat çocukların ( 8 -10 saat) ve bebeklerin daha uzun saatler uyuması gerektiği artık biliniyor.

Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek için, yukarıda yapılanlara ek olarak bir de beslenme kısmını da değineceğiz. Bağışıklık sisteminin güçlendirme için sebze ve meyve tüketimi çok önemli, uzun yaşayan ülkeler ( Akdeniz ülkeleri ve Japonya çoğunlukla ) balık, zeytinyağı, mevsiminde tüketilen taze sebze, meyve fermente ürünler yani peynir, turşu, soya sosu vb. ürünlere ek olarak soğan, sarımsak ve az yağlı kırmızı et tüketimini yapmaktadır.

Buradan da anlaşılacağı gibi sağlıklı yağların tüketimi, fermente gıdaların tüketilmesi, rafine şekerinin az tüketilmesi bize sağlıklı bir bağışıklık sisteminin yol haritasını çizmektedir. Bol bol su tüketin. Sıvı tüketiminin direkt olarak virüs, bakteri gibi mikroorganizmalar üzerinde etkisi doğrudan olmasa da genel sağlık durumumuz için doğru bir hareket olur. Bütün Dünya’nın salgın ile mücadele ettiği bu dönemde kendimize çok daha fazla dikkat etmeliyiz diyerek bu bloğumuzun sonuna geliyoruz.

“Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.”

Blog İyileş size ve sevdiklerinize sağlık dolu günler diler!

📌Unutmadan;

💬Soru, öneri ve görüşlerinizi bize dilediğiniz zaman iletebilirsiniz.

🧡İhtiyacın olduğunda anda, İYİLEŞ yanında!

Facebook
Instagram