Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Hamilelikte Beslenme

Hamilelikte Beslenme

Bugün yeme alışkanlıklarımızın her zamankinden daha önemli bir hale geldiği bir dönem olan hamilelikte beslenme konusuna değineceğiz. Hamileyken yeme alışkanlığımızın değişmesi gayet normal bir durum ve bu durumun nasıl olması çok önemli bir konu zira hamilelik sırasında annenin oluşturup devam ettireceği yeme alışkanlıkları, bebeğin de hayat boyu sürdüreceği yeme şeklinin de temelini oluşturur.

Hamilelikte beslenme konusu çok geniş ve birçok açıdan ele alınabilir bir konu, daha net ve nokta atışı bilgiler ile zengin bir içerik çıkarmaya çalıştık.

Hangi Besinlere İhtiyacınız Var?

Sorudan da anlaşılacağı gibi, en önemlisi beyin ve omurlardaki doğum kusurlarını engellemeye yardımcı olan folik asittir. Demir ve kalsiyum alımı çok önem taşımaktadır. Kalsiyum ve demir açısından zengin besinler içeren yemekler tüketmek bebeğinize ihtiyacı olan her şeyi verebilir.

Besin takviyesi almanız gerekip gerekmediğine doktorunuza danışarak öğrenebilirsiniz.

Sizin İçin En İyi Besinler

Sizin için en besinler kısmına geçmeden önce, mide bulantı konusu da kısaca değinmek istiyoruz. Gebelikte ilk 3 ayda yaşanan hormonal değişikler hiperemezis denilen mide bulantılarına sebep olabilir. Besin tüketimi ve enerji kaybı yaşanabilir. Bu duruma çözüm için;

sabah kalkar kalkmaz mide suyunu emmeye yardımcı olması için galeta, kıtır ekmek, leblebi gibi besinler tavsiye edilir.

Yumurta: Akla ilk gelen protein, B12 dolu lezzet.

Süt ürünleri bu süreçte yine oldukça hamilelik sürecine destek olacak lezzetlerden.( Yağsız süt, peynir ve yoğurt vb.)

Yukarıda da bahsi geçen Demir açısından zengin gıdalar enerjinizi yüksek tutacak ve sizi anemiden uzak tutacaktır.

Meyve: Taze ya da dondurulmuş olması hiç fark etmez, vitamin açısından ve lif bakımından zengindir ve tüketimi tavsiye edilir. Kabızlığı da önlemesi de yine bir diğer yardımcı olduğu konudur.

Kuruyemiş, Raf ömrü uzun olan bu ürünler besin değerleri yüksek çok iyi atıştırmalık türüdür. Fındık, badem, fıstık ve ceviz gibi protein ve sağlıklı yağlardan oluşan çerez tabakları tavsiye edilmektedir.

Hamilelikte Uzak Durulması Gereken Besinler

Bitki çayları: Anne adayını rahatlatmak için tüketilmesi söylenen çaylar düşük yapmaya yol açabileceğinden, tüketimi önerilmemektedir. Rezene, zerdeçal, ada çayı, yeşil çay, sinameki

gibi çaylar bu dönemde sakıncalı olabilir.

Kahve ve Çay tüketimi: bırakılması kolay olmayan bu lezzetlerin, tamamen kesilmesi yerine sınırlandırılması daha sağlıklı bir çözüm olabilir. Bir sınır belirlemek gerekirse; günde 200 mg ile sınırlandırması tavsiye edilir. Ölçüyü daha somuta bağlamak adına iki kupa filtre kahve ya da 4 bardak demlenmiş çay anlamına da geldiğini söyleyelim. Konu kahve olunca kafein kısmına değinmemek de olmaz, kakao, gazlı içecekler siyah ve yeşil çay da bile kafein bulunmaktadır. Yine uzak durulması gerekenler sınıfına girmektedir.

“Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.”

Blog İyileş size ve sevdiklerinize sağlık dolu günler diler!

📌Unutmadan;

💬Soru, öneri ve görüşlerinizi bize dilediğiniz zaman iletebilirsiniz.

🧡İhtiyacın olduğunda anda, İYİLEŞ yanında!

Facebook
Instagram