Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Korona Aşı Randevu Nasıl Alınır?

Korona Aşı Randevu Nasıl Alınır?

Tüm dünyayı ve ülkemizi saran Covid-19 salgını ile ciddi önlemler alınmış ve olabilecek en kısa sürede bu süreci atlatmak istenilmişti. Bu çalışmalarda kalıcı bir çözüme varabilmek için ise en etkili çözüm elbette Covid-19 aşısı olacaktır. Aşı haberlerinin medyada yer alması ile birçok insan rahat bir nefes aldı.

Ülkemize ilk doz aşılar geldiğinde Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan öncelikli bireyler sıralaması doğrultusunda aşılama süreci başlamış oldu. Aşı takvimine göre sırası gelen kişilerin randevu alarak seçtiği gün ve saatte hastaneye veya aile hekimliğine gidilmesi ile aşılama işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Aşı randevusu için önceliği bulunan bireyler ilk etapta sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü bireyler olmuştur. Daha sonrasında ise kademeli olarak öncelik sırası ve yaş doğrultusunda işlemler yapılmaktadır. Ülkemizde iki farklı korona aşısı bulunmaktadır. Bunlardan biri Biontech bir diğeri ise Sinovac aşısıdır.

E-Nabız E-Devlet ve MHRS Sistemleri Aracılığı ile Aşı Randevuları Alınmaktadır

Covid-19 aşısı olan Biontech ve Sinovac aşıları için randevu almak isteyen bireyler için birçok farklı yol bulunmaktadır. Bunlardan ilki mhrs.gov.tr adresi üzerinden alınan aşı randevuları olmaktadır. Bu sisteme e-Devlet ile giriş yapılabilmektedir. Daha sonrasında ise aşı randevusu al seçeneğinden uygun tarih ve saatlerde randevunuzu oluşturabilirsiniz. Aşı olmak için hastaneleri tercih edebileceğiniz gibi aile hekiminizi de randevu oluştururken tercih edebilmektesiniz.

Bunun yanı sıra e-Nabız uygulaması veya internet sitesi üzerinden de aşı randevusu alınabilmektedir. Sıranızın geldiği ile ilgili bilgilendirmeyi aldıktan sonra, enabiz.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gerekmektedir.  Daha sonrasında ‘aşı randevusu alma’ seçeneğine tıklayarak hastane veya aile hekimliği olacak şekilde randevu oluşturulabilmektedir. Doğrudan e-devlet sistemi üzerinden MHRS uygulamasına yönlendirilerek de aşı randevusu alınabilmektedir.

Aşı olmanın oldukça değerli olduğu bu süreçte Covid-19 virüsünü atlatmak için randevu oluşturulabilen bir diğer sistem ise telefonlar üzerinden gerçekleşmektedir. ALO 182 hattı üzeriden yapılan aramalar ile sağlık ekiplerinden aşı randevusu alınabilmektedir. Hangi yol ile işlemler gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin daha sonrasında alınan aşı randevusu bilgileri sistemde kayıtlı olan telefona SMS yolu ile bildirilmektedir.

İlk etapta 65 yaş üzeri için aşı randevuları sağlık ekipleri tarafından aranılarak yapılmakta olduğundan 65 yaş ve üstü bireyler sağlık çalışanlarının önerdiği ve hastaneye ya da aile hekimliğine davet edildiği günler içerisinde gidip aşılarını olabilmekteydiler. Daha sonrasında ise bu işlem sistematik bir düzene oturtulmuş ve online mecralardan aşı randevusu oluşturulabilir bir hale gelmiştir.

Blog İyileş size ve sevdiklerinize sağlık dolu günler diler!

📌Unutmadan;

💬Soru, öneri ve görüşlerinizi bize dilediğiniz zaman iletebilirsiniz.

🧡İhtiyacın olduğunda anda, İYİLEŞ yanında!

Facebook
Instagram