Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Uçak Ambulans ile Helikopter Ambulans Arasındaki Farklar

Uçak Ambulans ile Helikopter Ambulans Arasındaki Farklar

Özel ambulans firmaları hava ambulans sektöründe helikopter ambulansı, medikal eskort, uçak ambulans kiralama, organ nakli, cenaze nakli hizmetleri sunmaktadır. En yaygın olarak kullanılan hizmetler olan uçak ambulans ve helikopter ambulans için birçok soru hastaların ve hasta yakınlarının kafasında soru işareti olarak kalmıştır. Biz de bu bloğumuzda sizi iki hizmetin kullanım amaçlarından ve ne zaman hangi ambulans hizmetinin kullanılması gerektiği ile ilgili bilgilendirmede bulunacağız.

Uçak ambulans hizmetinde gündüz veya gece hastanın başka bir yere taşınma işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Fakat helikopter ambulans hizmetinde gece yapılan hasta transferinde gece görüşüne ihtiyaç duyulduğu için sadece gündüzleri yapılabilmektedir.

Bir hastanın uzak bir mesafeye taşınması gerçekleştirilirken helikopter ambulans yerine uçak ambulansın kullanılması gerekmektedir. Helikopter ambulansların yakıt depoları uçak ambulanslaa göre daha az yakıt aldığından dolayı ortalama her iki saatte bir yakıt almaları gerekmektedir. Bu durumda da uzak mesafeler için uçak ambulansın tercih edilmektedir.

Diğer bir farklılık da ücret yönündendir. Helikopter ambulanslarda uzak mesafe transferlerde uçak ambulanslara göre ücret yönünden daha yüksek tutmaktadır. Bu nedenle hasta yakınları hastanın transferi yakın illere ise daha çok helikopter ambulansını tercih etmekte olup uzak illere transferde ise uçak ambulansı tercih etmektedirler.

Facebook
Instagram