Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Hangi Durumlarda Özel Ambulans Çağırabilirsiniz?

Hangi Durumlarda Özel Ambulans Çağırabilirsiniz?

Hemen hemen hepimizin başına acil bir durum gelmiştir. Acil durum denice akla birçok olay gelmektedir.

Peki, gerçekten acil durum nedir?

Sizin acil durum tanımınız gerçekten doğru mu?

Günlük hayatta acil durum diye dile getirilip maalesef acil olmayan durumlarla karşılaşmaktayız. Bizler bugün sizinle, hangi durumlarda özel ambulans çağırmanın daha doğru olduğunu içeren yazımızı paylaşacağız.

Öncelikle hepimizin bildiği üzere 112 Ambulans servisi; sabit, ankesörlü veya cep telefonu fark etmeksizin dilediğiniz yerden doğrudan aranabilir. Bulunan ilin alan kodunun da önemli olmadığını, yani yazmaya gerek olmadığını da belirtelim ve bu aramalar ücretsizdir. Bütün bunları bildikten sonra, zaman geçirmek, acil sağlıkla alakası olmayan konular veya rahatsız etmek amacıyla aramamanın da doğru olmadığını bildirmekte fayda var zira 112 Ambulans servisi aramasını amacı dışında yapmak ihtiyacı olan bir kişinin hakkını kullanmak ve bir kişinin hayatını tehlikeye atmak anlamına geldiğini de söylemeliyiz.

112 Ambulans Servisi hangi durumlarda aranmalı, arama esnasında ve sonrasında nasıl davranılmalı gibi konuları sıraladığımız kısma geçebiliriz.

  • Trafik kazası akla ilk gelen acil durumlardan sayılabilir.
  • Kalp krizi, yüksekten düşme, ciddi yaranmalar, bilinç kaybı gibi durumlar 112’yi aramak için geçerli sebeplerdendir.
  • Elektrik çarpması, suda boğulma, şeker koması, felçler, yüksek tansiyon, kanamalar, zehirlenmeler de acil durumu aramak için geçerli sebepler arasında sayılabilir.
  • Tüm bu durumlar için yapılan aramalarda olmazsa olmaz davranışlar; sakin olmak, anlaşılır ifadelerle konuşmak ve istenmesi durumunda aradığınız telefon numarasını bildirmektir.
  • 112’yi arama nedeninizi açıkça belirtin ve size sorulan sorulara net cevaplar verin.
  • Adres tarifini olabildiğince açık verin, ambulans ekibinin size daha rahat ulaşabilmesi için okul, cami, karakol, durak gibi kolay bulanabilir yerleri bildirin.
  • 112 Ambulans Servisi’ni aradıktan sonra ekipler olay yerine gelene kadar ayrılmayın. Şehir merkezinde yaşanan olaylara en geç 10 dakika içerisinde, kırsalda ise 30 içerisinde 112 ambulansı ulaşacaktır.
  • Eğer hastanın ya da yaralının sağlık durumu hakkında bilgi sahibi iseniz veya önemli bir bilgi varsa mutlaka görevliye bundan bahsedin.

Acil servis araması öncesi ve sonrasını konu aldığımız bu yazımızın sonuna geldik. Umarım verdiğimiz bu bilgiler sizlere faydalı olur. Bu tarz daha birçok faydalı bilgiyi blog.iyiles.com adresinde bulabilirsiniz.

Blog İyileş size ve sevdiklerinize sağlık dolu günler diler!

📌Unutmadan;

💬Soru, öneri ve görüşlerinizi bize dilediğiniz zaman iletebilirsiniz.

İhtiyacın olduğunda anda, İYİLEŞ yanında!

Facebook
Instagram