Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Kalp Krizini Nasıl Önleriz?

Kalp Krizini Nasıl Önleriz?

İlk olarak kalp krizinin nasıl ortaya çıktığından kısacası bahsedelim.
Kalp damarları yapısında aniden gerçekleşen bir bozulma, tıkanma kalbe gelen kan akımını durdurur. Bu da kalbin o bölgesinin oksijen alamamasına neden olarak kalp dokusunda hasara yol açmaktadır.
Kalp krizi geçiren hastaların büyük bir çoğunluğu ilk birkaç saat içinde ölmektedir.

Kalp krizi nedir? Belirtileri Nelerdir? Tedavisi Nasıldır? Sorularınız için blog yazımızı okuyabilirsiniz.

Kalp krizi geçiren kişilerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Artık herkes yaşlı genç dinlemeden kalp krizinden korkak bir durumdadır. Peki hayatımızı bu kadar etkileyen çoğu kişiyi farkında olmadan öldüren kalp krizini önlemek için bazı tedbirler alabilir miyiz? Ufak önlemler ile riskinizi azaltabilirsiniz. Bu önlemler:

– Günde 3-4 fincan siyah çay tüketen kişilerde kalp krizi riski yüzde 50 azalmaktadır.

– Kalp ve damar sağlığı için kuruyemiş yemek çok önemlidir bu yüzden her gün bir avuç kuruyemiş yemeye özen gösterilmelidir.

– Doymuş yağ oranı fazla olan gıdaların tüketilmesi kalp damarlarının tıkanmasına sebep olmaktadır. Ama bu durum hiç yağ tüketilmeyecek anlamına gelmemektedir. Az da olsa yağ hayatımızda yer olmalı.

– Yapılan araştırmalar gösteriyor ki günlük tükettiğimiz tuz oranını azaltırsak kalp krizi riskimiz azalmaktadır. Sodyum her ne kadar mineral olsa da aşırı tüketimi zararlıdır.

– Sporun sağlığımıza iyi geldiği bilinmektedir. Aşırıya kaçmadan, kendimizi yormadan düzenli olarak yapılan sporlar kalp krizi riskini azaltmaktadır.

– Kalp krizlerinin en önemli sebeplerinden biri de kötü beslenme ve bunun sonucunda gelen şişmanlıktır. Alkol kullanmak, hareketsiz kalmak, sağlıksız gıdalar tüketmek kalbimiz için hiç iyi değildir. Bu yüzden beslenmemize dikkat etmeliyiz.

– Omega-3 yönünden zengin olan balık bizim için önemli bir besindir. Haftada 2 defa balık tüketmek kalbimiz için iyi gelecektir.

– Çoğu insan soğan ve sarımsağı kokusundan rahatsız olduğu için tüketmeyi sevmez. Antioksidan deposu olan olan soğan ve sarmısağı her gün tüketmek kalp krizi riskini azaltmaktadır.

Tüm besinlerin dışında kalp krizini önleyecek en önemli şey gülmektir.

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Facebook
Instagram