Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Sabit Nokta Ambulansı

Sabit Nokta Ambulansı

Türkiye’nin nüfusunun artışı kalabalık şehirlerin, yaşam alanlarının, sanayileşmenin sayısının artmasına sebep olmaktadır. Bu durumda sabit nokta ambulansına duyulan ihtiyacın gün geçtikçe artış göstermesini sağlamıştır. Alışveriş merkezlerinde, okullarda, üniversitelerde, spor salonlarında ve etkinlikler gibi yüksek katılım gösterilen alanlarda sabit nokta ambulansları tercih edilmektedir.

Sabit nokta ambulansı firmalar ya da kurumlar tarafından talep edilen istekler doğrultusunda belirli bir noktada hizmet vermek için konumlandırılmışlardır. Etrafında sağlık kuruluşu bulunmayan alışveriş merkezlerinde, okullarda, spor salonlarında ya da etkinliklerde sabit nokta hizmetinden yararlanmak çok önemlidir.

Herhangi bir durumda (acil olan veya olmayan) belirlenen bir yerde bulunarak ilk yardımda bulunabilen gerekirse sonrasında en kısa zamanda müdahalede bulunarak hastayı hastaneye yönlendiren, acil tıp teknisyen ekibi ve bir ambulansta olması gereken ekipmanlara sahip olan ambulans hizmetine sabit nokta ambulansı denilmektedir. Ambulans firması belirlenen yere anlaşılan saatte gelerek hazırlıklarını tamamlar ve anlaşma süresi boyunca herhangi bir acil durum karşısında bulunulması gereken müdahaleler için hazır bir şekilde beklemektedir. Acil bir durum gerçekleşmese de nabız, tansiyon gibi meydana gelebilecek durumların takibi de kontrollü bir şekilde yapılmalıdır. Ayrıca gidilen yere göre farklılık göstererek ambulans tipini belirten yazı veya işaretler, gerekli olan sağlık ekipmanları, telsiz, araç takip sistemleri de ambulansta yer alabilir.

Sabit nokta ambulansının kapsamlı olarak hangi alanlarda kullanıldığından söz etmemiz gerekirse;

– Kalabalık eventler, konserler, festivallerde,

– Alışveriş merkezlerinde, okullarda, üniversitelerde,

–  Merkeze uzak, etrafında herhangi bir sağlık kuruluşu olmayan çalışma yerlerinde,

– Sanayileşmenin arttığı fabrikaların bulunduğu alanlarda,

– Tehlike altında çalışılan iş alanlarında (inşaat, maden ocakları vb.)

Sabit Nokta Ambulansı fiyatları Sağlık Bakanlığı mevzuatına bağlı olarak bazı kıstaslarla birlikte farklılık göstermektedir. Gidilecek alan, gerekecek ekipman, sağlık uzmanlarına duyulan ihtiyaç ve gidilen alanda ne kadar durulacağı fiyatlandırmanın farklılık göstermesini etkileyen önemli faktörlerdir. Bu faktörler değerlendirilip Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen mevzuattaki yazılanlara uygun olarak bir fiyat belirlenerek hastaya veya hasta yakınına en uygun teklif sunulmaktadır.

Facebook
Instagram