Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Şeker Hastalarına Tavsiyeler

Şeker Hastalarına Tavsiyeler

Şeker hastalarının neyi tüketip tüketmeyeceği çoğu zaman gündem olmuştur. Bugün sizlerle şeker hastalarına fayda sağlayacağını umduğumuz bir çalışmayı paylaşacağız.

Yumurtanın tip 2 diyabet hastalarında kolesterol seviyesini kötü etkilediği söylenir. Yapılan bir araştırmaya göre diyabet hastaları haftanın tam altı günü rahatlıkla günde 2 tane yumurtayı yiyebilirler.

Toplamda 3 ay süren araştırmada, kilo kontrolünün de takip edilerek yürütülen çalışmada, fazla kilolu pre-diyabet veya diyabeti olan toplamda 140 kişi bu çalışmada yer aldı.

Deneklere belli başlı görevler verildi. Bunlardan bir tanesi düzenli olarak her ay kliniğe giderek belli başlı yiyecekler tipleri ve ne kadar tüketmeleri gerektiği hakkında tavsiyeler aldılar. Grubun bir tanesine haftada 2 yumurtadan az, diğer gruptakilere ise haftanın 6 günü her gün 2 yumurta yemeleri tavsiye edildi. Bu tavsiyelerin sonucunda her iki grubunda kolesterol değerleri ölçüldü. Az yumurta tüketenlere, çok yumurta yiyenlerle dengelenmesi için daha fazla protein yemeleri tembihlendi.

Araştırma sonucunda her iki grupta bariz bir fark bulunamadı. ( HDL- kolesterol). Fazla yumurta tüketenlerin HDL’in yükselme yatkınlığında olduğu belirlendi. Gruplar arasında diğer değerler arasında da bir fark yoktu(LDL- kolesterol, trigliserit ve kan şekeri). Her iki grupta aynı miktarlarda protein alımı yapmalarına rağmen, yumurtayı fazla tüketenlerin daha az açlık hissiyatı yaşadıkları tespit edildi. Bu durumunda kilo vermede konvansiyonel diyet tarzına göre daha yararlı olduğu bildirildi.

Sonuç olarak

Araştırma aslında yenilik anlamında bize çok şey öğretmese de güvenirlilik açısından farklı bir bakış açısı kazandırdı. Merak etmeyin

Sağlıklı doymuş yağların herhangi bir kalp hastalığına yol açmadığı, aksine yetersiz yağ alımıyla alakalı olduğunu öğrenmiş olduk.

Pazar kahvaltılarında rahatlıkla tereyağında yumurtanızı tüketebilirsiniz.

Sağlığınızın her geçen gün daha da iyi gitmesi dileğiyle, bir sonraki yazımızda görüşüne kadar kendinize iyi bakın.

Facebook
Instagram