Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Yaz Aylarında Sağlığımızı Tehdit Edenler

Yaz Aylarında Sağlığımızı Tehdit Edenler

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sağlığımızı tehdit edebilecek olan bazı durumlarda ortaya çıktı. Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan sağlık sorunlarının nedenleri arasında susuzluk bulunur. Sıcağın artmasıyla birlikte vücuttaki su kaybı ve suya olan ihtiyaç daha çok artmaya başlar. Yeterli miktarda su ihtiyacının karşılanmaması halinde ise sağlıksız durumlar söz konusu olabilir. Özellikle şeker ve metabolik hastalıkların tetiklenmesiyle birlikte ciddi sonuçlar doğabilir.

Yaz Aylarında Sağlımız İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Susuzluk yaz aylarında sağlığı tehdit eden tek neden değildir. Yaz aylarında özellikle dikkat edilmesi gereken noktalar şu şekildedir:

  • Havaların ısınması ve tatil yapmak isteyen kişilerin denizlere, havuzlara girmesiyle birlikte sağlık durumunu etkileyen bir diğer unsur ise güneş yanıkları ve güneş çarpmasıdır. Güneş çarpması özellikle ciddi sorunlara neden olan bir tehdittir. Uzun süre güneşin etkili ışınları altında kalan kişilerin sağlığında sorunların çıkmasına neden olabilir. Bu nedenle uzmanların öğlen güneşi olarak adlandırdığı 12-1 arasında olan saat diliminde güneş ışınlarıyla doğrudan ve uzun süreli temaslardan kaçınılması gerekir.
  • Yaz aylarında sağlık durumunu etkileyen bir diğer unsur ise yaz ishalidir. Bakteriler ve virüsler yaz ishalinde ağız yolu ile vücuda girer ve sindirim sistemini doğrudan etkiler. Bu nedenle yaz aylarında özellikle beslenme düzeninin kontrol altında tutulması ve dikkat edilmesi gerekir.
  • Sıcak hava ile temas eden vücutlarda görülen bir diğer sağlık sorunu ise pişiklerdir. Sıcakların artmasıyla birlikte vücudun ürettiği ter miktarı da artar. Pişiklerin oluşmasından sonda özenli bir bakım ile üstesinden gelinmesi mümkün olunur. Özellikle sık duş alımı oldukça önemlidir.
  • Yaz aylarında herkesin ortak kullandığı havuz ve denizlere giren kişilerin sağlık durumlarını doğrudan tehdit eden bir diğer unsur ise kulak iltihabıdır. Kirli bir deniz suyu veya havuzun temizlenmeden kullanılması halinde mikropların kulak yoluyla vücudunuza girmesi mümkün olur. Böyle bir durumun söz konusu olması halinde kişilerin kulaklarında ağrılı bir süreç ve kaşıntı başlar. Kulaç tıkacı kullanarak daha tedbirli davranılması ile sorunun ortaya çıkmasının önüne geçilebilir.

Yaz ayları herkes için stres atma ve tatil yapma fikriyle eşleşmiştir. Bu nedenle sağlık sorunlarına yakalanmadan en eğlenceli şekilde ve keyifli olarak yaz aylarının tadını çıkarabilmek için dikkatli davranılması gerekir. Özellikle su ve beslenme yaz aylarında en çok özen isteyen unsurlar arasında yer alır. Diğer unsurlara da özen gösterilerek yaz aylarını en sağlıklı şekilde geçirmeniz mümkün olacaktır.

Blog İyileş size ve sevdiklerinize sağlık dolu günler diler!

📌Unutmadan;

💬Soru, öneri ve görüşlerinizi bize dilediğiniz zaman iletebilirsiniz.

🧡İhtiyacın olduğunda anda, İYİLEŞ yanında!

Facebook
Instagram