Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Evde Hasta Bakımı

Evde Hasta Bakımı

Yaşlı, engelli, kronik rahatsızlığı olan veya birçok farklı nedenden dolayı bakıma ihtiyaç duyan hastalar mevcuttur. Türkiye’de çok fazla dikkat edilmese de hasta bakımı uzman sağlık personellerin tecrübelerine bırakılmalıdır. Aslında Türkiye’de birçok üniversite, eğitim kurumu Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesinde hasta bakımı konusunda kapsamlı eğitimler vermektedir ve bu bölümlerin sayısı gelen talebin çoğalmasıyla artış göstermektedir. Üniversiteden mezun eğitimleri almış uzman kişilerden hasta bakımı için destek alınmalıdır. Aynı zamanda hasta bakımı bölümünden mezun olan sağlık uzmanları hastanedeki sağlık çalışanları ile uyumlu bir şekilde çalışabilmelidir. Bunun içinde verilen derslerde hemşire, doktor gibi sağlık uzmanlarıyla koordineli çalışmak için dersler almaktadırlar.

Yaşlı ve hasta sayısının artışıyla hastanedeki yatak sayılarının yetersizliği, uzun süre hastanede kalmanın maddi bakımından pahalı olması, psikolojik bakımdan hasta ve hasta yakınını olumsuz etkilemesi ve hastada enfeksiyon gibi risklerin bulunmasından dolayı belirli bir süreden sonra hastaların devam eden tedavisine sağlık uzmanları tarafından evde devam edilmesine karar verilmektedir. Tedavisine hastane yerine evde devam edilen hastanın yaşam standartları artar, psikolojik açıdan da olumlu olarak etkilenir çünkü sevdikleriyle birlikte ev ortamında vakit geçirmek hastayı mutlu eder, tedavi stresinden uzaklaştırır ve hasta yakınlarının huzuru için daha iyi olmaktadır. Aynı zamanda evde hastayla bir sağlık uzmanın olmasının medikal yandan olumlu olması dışında psikolojik olarak da olumlu etkiler. Çünkü sağlık personelleri hastanın sosyal hayatla bağlantısını sağlamaktadır.

Evde sağlık personelinden destek alınmasının bir başka artısı da güvenlik açısındandır. Daha sık yaşlılarda görülen bunama ve Alzehemir gibi hastalıkları olan hastalar güvenlik açısından çok dikkat edilmesi gereken gruba girmektedirler.

Evde hasta bakımında sağlık uzmanları dışında hasta yakınlarının da dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Evde Hasta Bakımında Nelere Dikkat Edilmelidir blog yazımızda bu konu ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.

 

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Facebook
Instagram