Brook Preloader
Hemen Uygulamamızı İndirin!

Özel Ambulans Nedir?

Özel Ambulans Nedir?

Özel ambulanslar sundukları hizmet yönünden normal yani 112 ile çağırılan ambulanslarla tamamen aynıdır. Sağlık Bakanlığı’nın ambulans hizmetleri yönetmeliğine uygun kriterleri ve şartları sağlayan özel sağlık kuruluşları tarafından bu hizmet verilmektedir.

Normal ambulanslar hasta veya yaralıya ilk müdahaleyi zamanında yapmayı ve onu en hızlı şekilde hastane veya dengi sağlık kuruluşlarına en kısa sürede en güvenli şekilde nakletmekle yükümlüdür.

Özel ambulanslarda yukarıdaki sorumlulukları tamamen ve en doğru şekilde aynı normal ambulanslar gibi yerine getirmekle yükümlüdür.

Ambulansların tamamı bu ilk yardım ve nakil sürecinde araç içerisinde gerekli olan tıbbi malzemeleri ve cihazları bulundurmak zorundadır. Ambulansın hijyenik ve steril bir ortamda bulunması, hastanın rahatsızlığına uygun şekilde ayarlanabilecek bir havalandırma düzeneğini aktif olması gerekmektedir.

Özel ambulansların normal ambulanslardan en büyük farkları ise araçların daha yeni modellerde olması, iç donanım ve ekipmanlar açısından çok daha gelişmiş olması, hasta için özel nakil hizmetleri verebiliyor ve en yakın sağlık kuruluşu yerine hastanın tercih edeceği herhangi bir noktaya götürebiliyor olması sebebiyle tercih edilme oranları çok daha yüksektir.

Normal ambulanslar trafik kazası, kalp krizi gibi gerçekten çok acil durumlarda en yakın sağlık kuruluşuna götürmek üzere hizmet verebiliyorken özel ambulanslar sizi rahatsızlık ayrımı yapmadan, gideceğiniz herhangi bir noktaya götürebilir. Bu durumların dışında özellikle hastaneden çıkış yapmak istediğinizde veya örneğin bir büyüğünüz eğitimli bir personel ve gerekli donanımlarla evinizden hastaneye rutin bir kontrol için gitmesi gerektiğinde bile özel ambulanslar tek tercihiniz olarak öne çıkmaktadır.

Özel Ambulansların Özellikleri Nelerdir? yazımız için tıklayınız.

1 Comment

  1. […] Özel ambulanslar tamamen Sağlık Bakanlığı denetimine tabi oldukları ve düzenli olarak özel muayene ve testlerden geçtiklerin için ücret politikaları da yine Bakanlık denetimindedir. […]

Leave A Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Facebook
Instagram